Doe het zelf gids voor een uniek festival!

Wil je met je kunstenfestival midden in de samenleving staan? Kijk dan eens in de Handleiding Culturele Karavaan! Hiermee kan je een mooi en zinnig project zelf organiseren.

Wat biedt de handleiding?

De Handleiding is een praktische gids met programmaformats en methodieken van festival Culturele Karavaan. Culturele Karavaan is een festival met als speelterrein steden en wijken met een gemengde bevolkingssamenstelling. Het festival nodigt mensen van diverse achtergronden uit kennis te maken met elkaars cultuuruitingen, geloof en levenswijze. Het programma komt stand in cocreatie met lokale partners en talenten en zet religieus geïnspireerde kunstuitingen in de schijnwerpers.

cover Culturele Karavaan handleiding

Waarom Culturele Karavaan?

De huidige samenleving is rijk aan communities waarvan de leden een bepaald geloof of levensbeschouwing met elkaar delen. Religieuze diversiteit is een gegeven en tegelijk één van de meest complexe thema’s. Religieuze verschillen zijn doorgaans lastig te overbruggen; doctrines spreken elkaar tegen en gebruiken worden vaak verkeerd begrepen. Culturele Karavaan belicht een andere kant van religieuze diversiteit zonder de complexiteit van het thema te bagatelliseren. Het project focust op kunst en cultuur geïnspireerd door religie en rituelen en de verbindende kracht van artistieke ontmoetingen.

Voor meer informatie, zie www.culturelekaravaan.nl Heb je interesse in het project of de handleiding, neem dan contact op met Jeanneke den Boer: jdenboer@jdbc.nl of 0612991727