Culturele Karavaan 2012 in Utrecht

Thema Licht inspireert talenten in Kanaleneiland

Culturele Karavaan is een reizend festival met zang, dans, muziek, poëzie en een EAT&MEET. Dit najaar strijkt het festival neer in de Utrechtse wijk Kanaleneiland. Op zaterdag 8 december staat Culturele Karavaan in de Triumfatorkerk aan de Marco Pololaan en daarvoor zijn er al allerlei activiteiten in de wijk.

Thema Licht

Deze Culturele Karavaan staat in het teken van Licht. Licht heeft iets magisch en is in veel religies een inspiratie voor rituelen, gedichten, liederen, dansen en visuele kunst. Licht staat centraal in het hindoeïstische Divalifeest, de christelijke Adventtijd, het joodse Chanoeka, moslims kennen mooie lichtverzen in de Koran en boeddhisten het verlichtingsstreven.

Kanaleneiland: broedplaats voor talent

Culture Connection deed bij verschillende geloofsgemeenschappen, culturele organisaties en scholen in Kanaleneiland programma-research en ontdekte: de wijk is een échte broedplaats voor talent! Jonge talenten, artiesten en cateraars zijn met het thema Licht aan de slag gegaan en maken samen met professionals een divers en dynamisch programma dat op zaterdag 8 december in de Triumfatorkerk aan de Marco Pololaan 185 wordt gepresenteerd.

Programma 8 december in Triumfatorkerk vanaf 16.30 uur

  • EAT&MEET Genieten van heerlijke gerechten uit Turkije, Marokko, Indonesië en de Filippijnen!
  • IN THE SPIRIT OF Verrassende acts van jonge talenten samen met professionals! Moderne Indiase dans van Kalpana Raghuraman; kinderkoor Da Costa School; jonge zangeres Fatima Zohra; Baban & Monir met soefipoëzie van Roemi;
  • SACRED SONGS De mooiste stemmen uit verschillende religies in één compositie van Monica Akihary met Tarranime (Arabische gospel), Abdil Karakus (koranrecitatie), Diana Purba (Indonesische kerkzang), Rénanim (Joodse liederen) en het Apostolische koor.
  • VISUELE KUNST Exposities van leerlingen van beeldend kunstenaar Byron Goméz Chavarría

€ 10 inclusief EAT&MEET | € 5 voor programma vanaf 19:00 uur
Reserveren via info@culturelekaravaan.nl | www.culturelekaravaan.nl | Let op: reserveer tijdig!